Tiedote – Makasiinirannan kansainvälinen kilpailu käynnistyy

Helsinki South Harbour from above

Makasiinirannan kansainvälinen kilpailu käynnistyy – kilpailulla etsitään ratkaisua Helsingin keskeiselle ranta-alueelle

Helsingin kaupunki käynnistää 12. toukokuuta kilpailun löytääkseen kumppanin Eteläsataman Makasiinirannan kehittämiseen ja toteuttamiseen. Makasiinirantaa kehitetään jatkossa osana käveltävää keskustaa, Helsingin rantoja kiertävää rantareittiä sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sijaintipaikkana. Kilpailu on kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu, joka on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille.

Eteläsataman läntistä rantavyöhykettä kehitetään paremmin saavutettavana kaupunkilaisten yhteisenä viihtymisen paikkana. Makasiinirannan kilpailun tavoitteena on löytää kilpailun kohteena olevalle ainutlaatuiselle paikalle kaupunkitilallisesti, maisemallisesti sekä toiminnallisesti korkeatasoinen, paikkaan sopiva ratkaisu, joka voi toimia jatkosuunnittelun pohjana. Alueen suunnitteluperiaatteet on valmisteltu vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten ja muiden sidosryhmien kanssa ja ne ohjaavat suunnittelua sekä kilpailua.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta